Ett skönt och ombonat sovrum

Ett skönt och ombonat sovrum

Vi kanske inte tillbringar allt för många timmar dagtid i vårt sovrum. Men det går för det att få ett skönt och ombonat sovrum som man trivs med och sover gott i.

Så klart är ju sängen och sängkläderna det som gör att man får en trivsam natt och något som ger möjlighet till god sömn. Att regelbundet byta sängkläder gör sitt till. Alla vet hur skönt det är att krypa ner i sin säng då man bytt till rena fräscha lakan. Täcket är också av vikt när man ska sova. Se till att skaffa de täcken som passar er bäst.

Vissa kan tycka att ulltäcken är de bästa och de har en förmåga att hålla en varm när det är kallare i sovrummet men också sval under sommarens varmare perioder. Om du inte provat på ulltäcken ska du absolut göra det. Färgvalet är också viktigt i ett sovrum. Det går naturligtvis att välja de färger man tycker om men mörkare nyanser är alltid en fördel i ett sovrum Se också till att få bra mörkläggningsgardiner.

Persienner i all ära men när solen stiger så finns den en förmåga att det skiner igenom de små hålen. En ordentlig mörkläggning är bra att skaffa sig för att få en god natts sömn. Försök att även lägga undan mobiltelefoner och surfplattor innan du ska sova. Skenet från dessa skärmar lurar vår hjärna att tro det är dag. Mörkt och tyst är att föredra när man ska sova.