Glasräcke på altanen – En vacker lönsam investering

Glasräcke på altanen – En vacker lönsam investering

Att investera i ett glasräcke till sin altan kan vara en både vacker och lönsam investering. Ett glasräcke ger en känsla av öppenhet och ljus genomsläpp, samtidigt som det höjer estetiken på altanen. Men vad finns det för fördelar med ett glasräcke, vilka materialval finns det och hur installerar man det på bästa sätt?

Fördelarna med ett glasräcke

Ett glasräcke ger inte bara en estetiskt tilltalande look, det har även flera praktiska fördelar. Ett glasräcke kan skydda mot starka vindar och ge ett visst skydd mot regn. Det är dessutom underhållsfritt och har en lång livslängd.

Materialval för glasräcken

De vanligaste materialen för glasräcken är rostfritt stål och aluminium. Båda materialen är väldigt hållbara och tål väder och vind. Glaset som används i glasräcken är vanligtvis härdat glas, som är 5-6 gånger starkare än vanligt glas.

Designalternativ för glasräcken

Det finns flera designalternativ för glasräcken. Man kan välja mellan klämräcken eller punktfästen och det går även att få räcken med färgade glas och med olika typer av handtag.

Installation av glasräcken

Installation av glasräcken kan vara en utmaning för den oerfarne. Det är viktigt att räcket monteras korrekt för att undvika olyckor. Det är därför rekommenderat att anlita en professionell installatör för att undvika felaktig montering.

Underhåll av glasräcken

Ett glasräcke kräver minimalt underhåll. Glaset kan rengöras med vanligt fönsterputsmedel och en mjuk trasa. Rostfria stål- och aluminiumdelar kan rengöras med en mjuk trasa och lite vatten. Ett tips är att undvika starka rengöringsmedel då det kan skada ytan.

Prisjämförelse av olika glasräckealternativ

Priserna på glasräcken varierar beroende på material och design. Ett enkelt glasräcke med klämfästen kan kosta från 2000 kr per löpmeter medan ett mer avancerat punktfäste kan kosta upp till 5000 kr per löpmeter. Ett rostfritt stålglasräcke med punktfästen kan kosta mellan 3500 kr till 7000 kr per löpmeter beroende på design.

Ett glasräcke på altanen kan verkligen höja upplevelsen av altanen och ge den en modern och elegant look. Genom att välja ett hållbart och estetiskt tilltalande glasräcke kan man vara säker på att det blir en lönsam investering i längden.