Skaffa hjälp när du ska tvätta ditt tak

Skaffa hjälp när du ska tvätta ditt tak

För att minska underhållskostnaderna för taket är det viktigt att tvätta det minst en gång om året. Det ökar även värdet på huset vilket kan vara värt att ha i åtanke om du går i säljtankar. Taken är ofta fulla av växtlighet så som mossa och alger vilket gör att fukten stannar kvar på taket. Läs mer här om du vill ha hjälp med tvätt av ditt tak.

Tvätt av tak

Många tänker att de lätt kan tvätta av taket själv med en högtryckstvätt men det är inte rekommenderat av experter. Behandlar du däremot taket går det bra att använda trycktvätt, men det är flera som missar den detaljen. Eftersom tvätt av tak utan skydd inte kommer att förbättra taket utan endast göra det snyggare. Materialet på taket är också viktigt att tänka på eftersom alla material kräver olika behandling och tvätt.

Tänk på vädret då du tvättar ditt tak, även om du såklart inte kommer vara intresserad av att göra det då det regnar. En sommardag då det är minst 15 grader ute är perfekt väder för tvätt av taket. Det går såklart lika bra en varmare dag under våren och hösten också.