För dig som studerar konst

För dig som studerar konst

Tänk dig att våren är på väg att snart kunna smälta bort isen och snön i vårt land. Du känner att det skulle vara skönt att sätta sig ute på en äng eller i en glänta och fånga hur våren tar över och gör så att allt blir grönt och slår ut i blom.

En studie i grått

Du kanske känner att du vill lära dig att rita i blyerts  eller med kol istället, för att kunna fånga ljus och skuggor på ett helt nytt sätt i gråskalor. Oavsett vilken inriktning du har eller känner att du vill utvecklas inom, har du goda möjligheter att hitta något på nätet som kommer hjälpa dig i ditt lärande.

Konstens historia

Redan när människorna bodde i grottor och gick klädda i djurhudar fanns en förståelse för konstens funktion och kulturella värde. Naturligtvis kallades det inte konst och kultur på den tiden, utan med största sannolikhet något som skulle vara omöjligt för oss moderna människor att uttala. Att studera konst under vägledning av verkliga konstvetare kommer ge dig en större förståelse för konstnärer och en förmåga att kunna uppskatta mer typer av konst på ett nytt sätt.